Sedmnáctiletá Ree Dolly zoufale hledá svého otce, který zmizel, když založil rodinný dům na kauci. Pokud ho nenajde, spolu s nemocnou matkou a mladšími sourozenci budou muset odejít. Film se odehrává v odlehlých lesích Ozark Mountains, kde...

Film-vice

Sedmnáctiletá Ree Dolly zoufale hledá svého otce, který zmizel, když založil rodinný dům na kauci. Pokud ho nenajde, spolu s nemocnou matkou a mladšími sourozenci budou muset odejít. Film se odehrává v odlehlých lesích Ozark Mountains, kde střídmě žijí nepoddajní lidé. Ree při hledání otce nezískává od svých sousedů téměř žádnou podporu, naráží na neprůchodný zeď mlčení.
Snímek silně evokuje vizuální obrazy tradiční americké sociální fotografie 30. let minulého století. Obrazy, které dokumentují bídu života mnohem více, než si je možné představit. Jde o klasický filmový příběh o hrdince, která překonává samu sebe. Mladá dívka musí prolomit zakódovány mlčení okolní komunity, aby zjistilo, co se stalo s jejím otcem. Film přenese diváka do ztracené Ameriky, ve které zní pocit, že se všechno může na dobré obrátit, až příliš falešně.