Tento jedinečný britský dokumentární cyklus byl natočen velmi zábavnou a fascinující formou pro tv stanici ITV3. Dokument je rozdělen na pět částí ("The Greatest Stories Ever Told"; "The Stars"; "Affairs Of The Heart"; "Picture Perfect " a "Call...

Film-vice

1. část s názvem "THE GREATEST STORIES EVER TOLD"
Pět částí zkoumá neobyčejný dopad kostýmních a dobových dramat odvysílaných za posledních 50 let v historii britské televize. Tento díl se vrací k filmovým dílům jako "Robin Hood" z roku 1955, k hypnotizujícímu dramatu "Innocence of Cranford" a dále k průkopnickému seriálu jako "THe Forsyte Saga", "Upstairs Downstairs", "The Jewel in the Crown" či ke známému dobovému dramatu "Pride and Prejudice". Tato část se zabývá tím, jak britští producenti dramat udělali z tohoto žánru ve světě fenomén, jež nemá obdoby. Krátké rozhovory a postřehy z natáčení poskytli herci a herečky jako John Hurt, Alex Kingston, Derek Jacobi, Barbara Flynn, Art Malik, Anthony Andrews, Timothy West a Susan Hampshire. Komentář čte ve všech dílech tohoto dokumentu herečka Keeley Hawes.

2.část s názvem "THE STARS"
Tento díl se zabývá tím, jak se z některých herců a hereček staly téměř přes noc hvězdy díky hlavním rolím, které ztvárnily v kostýmních dramatech a tak se stali uznávanými osobnostmi filmového průmyslu. Rozhovory a své jedinečné zážitky a postřehy z natáčení poskytli herci a herečky jako Sean Bean, Juliet Aubrey, Helen Mirren, Jeremy Irons, Billie Piper, Dorian Healy, Alex Kingston či Hans Matheson, který se proslavil hlavní rolí Juryho Živaga (Doctor Zhivago, 2002).

3.část s názvem "AFFAIRS OF THE HEART"
Třetí část dokumentu se zabývá tím, jak byla v dobových dramatech zachycena láska a vášeň... Krátké rozhovory poskytli britští herci a herečky jako Barbara Flynn, Robin Ellis, Angharad Rees, Rebecca Night, Daniela Denby - Ashe, Hans Matheson, Richard Armitage, Andrew Davies, Timothy West a Diana Quick.

4.část s názvem "PICTURE PERFECT"
Tato epizoda se vrací k některým nejkrásnějším a evokujícím scenériím tohoto žánru - od hradu Howard z dramatu "Brideshead Revisited" k nádherné přírodě v Cornwallu, kterou diváci mohli vidět ve snímku "Poldark". Programoví tvůrci rovněž odhalují mnohá tajemství své práce, jež jim dovoluje přiblížit minulost televizním divákům. Rozhovory poskytli herci a herečky jako Anthony Andrews, Simon Williams, Alex Kingston, Barbara Flynn, Bill Paterson, John Hurt, Derek Jacobi, Hans Matheson a Charity Wakefield.

5.část s názvem "CALL TO ARMS"
Tato poslední závěrečná část se zabývá válečnými historickými dramaty a jejich odvážnými hrdiny - od mořského cestovatele ze seriálu "Hornblower", k bitevním polím ze "Sharpe" až po anglické válečné vůdce a krále v dramatech "Boudica" a "King Arthur". Dále se tato část zabývá tím, jak programoví tvůrci zobrazili těžké válečné časy z dramat "Doctor Zhivago", "Colditz" a "My Boy Jack". Krátké rozhovory, postřehy a zážitky z natáčení poskytli herci a herečky jako Timothy West, Sean Bean, David Haig, Alex Kingston, Oliver Tobias, David McCallum, Dorian Healy a Hans Matheson.