Sexy Pistols
Typ:
film
Žánr:
komedie, akční, kriminální, western
Délka:
90 min
Motto:
Když ženy zlobí, mužům běhá mráz po zádech... Definitely wanted...
Země:
USA/Francie/Mexiko, 2006
1880. Drsný zákon Dalekého Západu nešetří ani Mexiko. Sara (Salma Hayek), dcera bohatého bankéře, a Maria (Penélope Cruz), holka z rolnické rodiny, mají jen málo šancí sdílet stejný osud. Až do dne, kdy Tyler Jackson, zástupce bankovní...

Film-vice

Ženy mimo zákon: Když se pod sukní ukrývají kolty
Historie je plná legendárních psanců, jakými jsou Jesse James, Billy the Kid a Al Capone, jejichž činy plnily přední stránky novin po celém světě ještě dříve, než inspirovaly řadu westernových a noirových filmů. Ale ani ženy nebyly pozadu a naše dvě pistolnice, Sara a Maria, drží krok s dlouhou tradicí ženského banditství!

Belle Starr (1848 – 1889), „Jesse James v sukních“
Na svém kontě má nespočet záznamů o přepadení dostavníků a krádeží koní, ale Belle Starr je obzvláště známá díky spojení s několika z nejnebezpečnějších psanců Divokého Západu – Jesse James, Cole Younger, Jim Reed a Sam Starr (za toho se provdala).

Jedna z nejhledanějších kriminálnic v zemi byla zabita s největší pravděpodobností svým synem – zákon Divokého Západu. Ve filmu Belle Starr z roku 1941 ji hrála Gene Tierney a její příběh inspiroval animovaný komiks od Akihiro Itou, Belle Starr Bandits.

Ma Baker (1871 – 1935), „matka zločinu“
Proč „matka zločinu“? Protože čtyři synové Ma Baker tvořili nejhrůznější gang 20. let a FBI ji podezřívala, že je mozkem jejich teroru – bankovní loupeže, únosy a vraždy, dokonce i jejich otce. Navzdory pochybnostem o rozsahu její zodpovědnosti za tyto zločiny byla Kate „Ma“ Baker zavražděna ve čtyřhodinové přestřelce mezi její rodinou a policií.

Ma Baker poskytla inspiraci pro postavu Ma Dalton ve filmu Lucky Luke. Boney M napsali o ní píseň a Roger Corman natočil o jejím životě film Krvavá máma (1970), hr. Shelley Winters a velmi mladý Robert De Niro!

Legendární Bonnie Parker (1910 – 1934)
Nezapomenutelná přítelkyně Clydea Barrowa, Bonnie Parker, se starala o většinu z plánovaných kšeftů svého milence. Specializovali se na ozbrojená přepadení po celých Spojených Státech a tento pár měl v novinách fenomenální články… až do chvíle, kdy byl vlákán do pasti a zastřelen.

Vedle kultovního filmu Artura Penna (hr. Warren Beatty a Faye Dunaway) inspiroval příběh Bonnie a Clydea desítky dalších filmů a také nezapomenutelnou píseň Serge Gainsbourga.