Láska, sex, přátelství, štěstí a smůla kolem nás aneb život je třeba brát s nadhledem. O seriálu Seriál přátelé je jedním z nejsledovanějších a nejpopulárnějších sitcomů na celém světě a zároveň nejsledovanějším sitcomem v USA. Pochází z...

Film-vice

Postavy seriálu

- Zde najdete charakteristiku postav,jací mají přátelé charakter :
- Rachel : Ulítlá, poblázněná drbna
- Monika : Panovačná puntičkářka se smyslem pro cit
- Phoebe : Střelená
- Chandler : Vtipálek
- Ross : Vážný
- Joey : Klíďas

Rachel Karen Green
Zaměstnaní: Vedoucí oddělení POLO košil u Ralpha Laurena (dříve u Bloomingdale's a jako čísnice v Central perku)
Rodina: otec Leonard, matka Sandra, dvě sestry Jill ,Amy
Ex-milenci: Barry Farber, Paolo, Ross Geller, Tag Jones,Joey
Zájmy: nakupování, roznášení drbů, plachtění
Charakteristika: Její nejlepší kamarádkou je Monica, znají se už od střední školy. Monica byla první, na kterou se Rachel obrátila, když utekla ze své svatby s Barrym. Nejdelší vztah, který měla byl s Rossem, který do ní byl zamilovaný již na střední škole. V Las Vegas se opili a vzali se, Rachel pak požádala o zrušení sňatku. Rachel přišla do party jako poslední. Jako dítě byla hodně rozmazlená, dostala úplně všechno, co si přála. Těžko se osamostatňovala, ale zvládla to. Tři roky pracovala jako číšnice v Central Perku. Pak se jí konečně podařilo prorazit do světa módy. Dva roky pracovala u Bloomingdale's a pak přešla k Ralphu Laurenovi, kam se vypracovala až k vedoucí oddělení pánských Polo košil. Za svůj oblíbený film označuje Rachel snímek Sophiina volba, ale její opravdu nejoblíbenější film je Terminátor :) Rachel je docela pěkná drbna, na střední škole byla předsedkyní třídy, královnou krásy, roztleskávačkou, prostě nejoblíbenější holkou na škole :) Rachel a Rossovi se na konci osmé sezóny narodila dcera Emma.

Monica Geller
Zaměstnání: šéfkuchařka v luxusní newyorské restauracu Javu (dříve U Alessandra)
Rodina: otec Jack, matka Judy a bratr Ross
Ex-milenci: Fan-Bobby, Richard Burk, Pete Becker
Zájmy: uklízení, vaření, sport, soutěže
Charakteristika: Monica až moc dbá na čistotu a pořádek, když něco není na svém místě, tak jí to hned rozčiluje. V pubertě měla velké problémy s nadváhou. Neměla moc velké štěstí v lásce, všechny její vztahy ztroskotaly až se zamilovala do Chandlera, za kterého se provdala. Byt, ve kterém bydlí má po babičce. Její spolubydlící dřív bývala Phoebe, pak Rachel a nyní zde bydlí spolu s Chandlerem. Monica je velmi soutěživá a nerada prohrává.Na konci seriálu společně s Cahndlerem adoptovali dvojčata Eriku a Jacka.

Phoebe Buffay
Zaměstnání: především masérka; příložitostně folková zpěvačka; dříve taxikářka, prodavačka tonerů, podnikala chvíli v oblasti cateringu s Monicou
Rodina: otec Frank, matka Phoebe, sestra dvojče Ursula, nevlastní bratr Frank; nevlastní matka Lilly (zabila se)
Ex-milenci: námořník Ryan, policista Gary, vědec David
Zájmy: zpěv a hra na kytaru, pečení sušenek

Charakteristika: Phoebe také neměla lehký život. Její otec opustil rodinu když byla malinká. Její nevlastní matka Lilly se zabila a Phoebe žila nějakou dobu na ulici. Nejdříve bydlela s Monicou, pak se přestěhovala ke své baibčce Frances. Phoebe našla svou biologickou matku, která se též jmenuje Phoebe a poznala i svého otce Franka. Phoebe je masérka, dříve pracovala v jendom newyorském salónu, jenže ji vyrazili. Od té doby masíruje lidi u sebe doma. Příležitostně se věnovala i jiným činnostem. Taxikařením, spolu s Monicou chvíli zajišťovaly hostiny na různých akcích, chvíli také prodávala tonery. Phoebe je vegetariánka, maso jedla pouze když byla těhotná, ikdyž je tu pár vyjímek... Svému nevlastnímu bratrovi Frankovi a švagrové Alice odnosila trojčata. Byla též provdaná za kluka jménem Duncan. Ten byl předtím jejím kamarádem a jelikož potřeboval zelenou kartu, tak si ho Phoebe vzala, nakonec se rozvedli. Phoebe také hraje na kytaru, skládá svoje vlastní písničky, které pak zpívá hostům v Central Perku. Phoebe se v desáté sérii provdala za Mika Hannigana, se kterým chodila od deváté řady.

Ross Geller
Zaměstnání: pracuje jako profesor na univerzitě, dříve jako paleonotlog v muzeu
Rodina: otec Jack, matka Judy, sestra Monica, syn Ben (* 1995), dcera Emma (*2002)
Ex-milenky: Carol Willick, Julie, Rachel Green, Bonnie, Emily Waltham, Mona
Zájmy: paleontologie, věda, fotbal

Charakteristika: Ross byl na střední škole zamilovaný do Rachel, začali však spolu chodit až po deseti letech. Ross byl Chandlerovým spolubydlícím na koleji a hráli spolu v studentské kapele. Je třikrát rozvedený. S Carol Willick se rozvedl, protože ona zjistila, že je lesbička. S Emily Waltham proto, že při obřadu vyslovil jméno Rachel a Emily mu pak nemohla věřit. Zrušení třetího manželství požadovala Rachel, jelikož se vzali v dost podnapilém stavu a v té době už jejich city vyhasly. S Carol má syna Bena. Rachel mu porodila dceru Emmu. Když se kvůli Emily vystěhoval ze svého bytu a posléze z nového byl vyhozen, nastěhoval se k Joeymu a Chandlerovi, pak se mu podařilo získat byt šeredného tlustého naháče. Jeden čas Rossovým domácím mazlíčkem byla opička jménem Marcel, kterou pak musel kvůli "pohlavní zralosti" dát do ZOO. Marcel se poté stal hvězdou showbyznysu.

Chandler Muriel Bing
Zaměstnání: je šéfem oddělení zpracování dat ve velké mezinárodní firmě
Rodina: otec Charles (a.k.a. Helena Handbasket), matka Nora Tyler Bing
Ex-milenky: Janice, Kathy
Zájmy: televize, stolní fotbal

Charakteristika: Chandler to v životě neměl moc lehké. Jeho rodiče se rozvedli, když byl ještě dítě. Otec opustil rodinu kvůli jinému muži - sluhovi. Rodiče mu to oznámili na den Díkuvzdání. Jeho matka je autorkou romantických (spíše erotických) novel. Otec dělá travesty show v Las Vegas pod pseudonymem Helena Handbasket :) Jeho velkou láskou byla Janice, kterou zbytek party nenáviděl. Několikrát se dali dohromady a pak se zase rozcházeli. Pak se Chandler zamiloval do Monicy a nakonec si ji vzal za ženu. Jinak dřív měl velký strach ze závazků, bál se, aby nedopadl jako jeho rodiče. Chandlerovo prostřední jméno je Muriel, ale "stydí" se za něj, je to prý rodinné jméno

Joey Francis Tribianni
Zaměstnání: herec, model, příležitostně dělá i jiné práce
Rodina: otec Joseph Sr., matka Gloria, sestry: Gina, Dina, Tina, Mary-Angela, Mary-Therese, Veronica a Cookie
Ex-milenky: těch je hodně
Zájmy: televize,stolní fotbal,sex,jídlo

Charakteristika: Joey je původem Ital. Je tak trochu hloupý, ikdyž občas mu to myslí docela dobře. Jeho herecká kariéra zatím není moc úspěšná. Největší roli měl v seriálu Dny našich životů neboli Tak jde čas, kde hrál a nyní opět hraje doktora Draka Ramoraye. Hlavní roli také ztvránil v seriálu Mac a C.H.E.E.S.E., který však byl zrušen. Měl však spoustu divadelních rolí a natočil několik reklam. Když se zrovna nevěnoval herectví, tak pracoval např. jako předvaděč pánských voňavek, prodavač vánočních stromků nebo jako gladiátor v casinu. Jeho a Chandlerovým oblíbeným pořadem je Pobřežní hlídka. Joey má velmi početnou rodinu - je jediným synem mezi 8 dětmi. Je to pěkný proutník a žádný z jeho vztahů nebyli založeny na lásce krom Rachel.