Smrtící oheň začne zapalovat a ničit vše kolem sebe. Nikdo nechápe co se děje, požár nelze vodou uhasit, žije si vlastním životem. Nezbývá než přijít záhadě na kloub a nebezpečného ohnivého hada zničit...

Film-vice

U tisíce let. když dojde na slunci k obrovské erupci, vyrazí čas od času do prostoru zvláštní bytosti podobné ohnivým hadům a někdy zamíří k Zemi. Zatímco kdysi inspirovali biblické příběhy o ďáblech, jeden z posledních byl zachycen americkou armádou s cílem využít ho jako zbraň. Ohnivý had však není hračka. Je to zabiják. Své o tom ví Dutch Fallon, kterému jeden z těchto netvorů tragicky zasáhl do života, když na místě obrovského lesního požáru zabil v roce 1966 jeho snoubenku. Od té doby je nepřestává sledovat posedlý pomstou. Do svého posedlého pátrání zatáhne o čtyřicet let později také mladého hasiče Jakea Relma, kterému ohnivý had zabil parťáka.

Cestu jim zkříží mladá agentka federální hasičské agentury Christina Andrews, která je hodlá obvinit ze žhářství a pochopitelně jim nevěří ani slovo, protože historka o ohnivém hadovi, který vstupuje do lidských těl, aby je spálil zevnitř a pak spálil také vše hořlavé co je v dosahu, vypadá jako hodně přitažená za vlasy. Trochu ji ovšem zviklá, když se objeví další federální agenti, které vede agent Cooke. Vláda se snaží všechno ututlat a ohnivého hada uhasit, Cooke však má jiné plány. Je to náboženský fanatik, který věří, že ohnivý had je anděl, seslaný bohem k očistě zkaženého světa a je odhodlán udělat cokoli, aby mu s očistou pomohl a zlikvidoval všechny, kteří se mu chtějí postavit.