Film-vice

Na začátku všeho byl malý černý notes s podivným nápisem Death note. A nebyl to notes jen tak obyčejný, byl to notes Boha smrti, který nálezci umožňuje zabít pouhým vepsáním jména. A co čert nechtěl, notesu se připletl do cesty mladík jménem Light Yagami, nadějný student a beznadějný egoista. Light pochopil obrovský potenciál svého objevu a brzy začal ve jménu nové lepší společnosti zbavovat svět lidské špíny. A páchal by tak nepochybně až do konce svého veleúspěšného života, pokud by se mu do cesty nepostavil zákon v čele s geniálním detektivem, skrývajícím se před světem za prostou iniciálou „L“. Tak začala bitva intelektů, jejíž konec se nikdo neodvažoval předvídat...
Třetí a prozatím poslední film navazuje bezprostředně na události v DEATH NOTE: THE LAST NAME. Případ Kira je u konce, vrah dostal, co si zasloužil a zanechal po sobě poslední oběť. Tou obětí je právě L, kterému se sice podařilo případ uzavřít, ale zaplatil za to cenou nejvyšší. 
Teď má před sebou poslední případ a pouhých 23 dní na jeho vyřešení. Na scéně se objevuje dvojice dětí, která může být klíčem k tomuto případu a L se musí rozhodnout, zda je ochoten je chránit i za cenu své pověstné anonymity. Poprvé (a naposledy) tak musí ukázat svou tvář na veřejnosti a jednat s lidmi svým vlastním jménem. 
L: CHANGE THE WORLD uzavírá trilogii snímků, natočených na motivy slavné mangy DEATH NOTE. V roli mladého detektiva se opět objeví herec Kenichi Matsuyama, avšak režisérskou štafetu převzal po Shusuke Kaneko tvůrce legendárního hororu KRUH Hideo Nakata.