Strategická zásahová jednotka - tak znie oficiálne označenie taktickej policajnej špeciálnej jednotky v kanadskom veľkomeste Toronto, ktorej poslaním a hlavnou úlohou je riešiť extrémne situácie, na ktoré „obyčajné“ policajné zložky nemajú...

Film-vice

Seriál ukazuje smyšlenou elitní policejní jednotku "Special Response Unit" (SRU), která je součástí metropolitní torontské policie. Členové SRU jsou speciálně vycvičení k tomu, aby si poradili s extrémně nebezpečnými situacemi, na které nejsou normální policisté vyškoleni. Jedná se zejména o situace s rukojmími, těžce ozbrojenými zločinci a bombové nebo teroristické útoky. K řešení těchto situací jsou samozřejmě patřičně vybaveni. Proto u nich najdete kromě klasických zbraní také omračující granáty, slzný plyn, apod. A pokud se situace opravdu vyhrotí, jsou připraveni použít i smrtící prostředky.
            
Členové SRU musí používat svou intuici a dobrý úsudek, aby svěřený úkol vždy splnili a zamezili ztrátám na životech. Všichni patří k nejlepším ve svém oboru. A protože dobrý tým potřebuje rozličné lidi, najdeme tam třeba specialistu na bomby a moderní techniku, odstřelovače nebo vyjednavače.