Bowen (Dennis Quaid), který je uznávaným rytířem Starého žádu, se vám představí v hlavní roli tohoto dobrodružného pohádkového příběhu plného kouzel, humoru a fantastických efektů. Jeho žák, princ Einon (David Thewlis), se stane králem, který...

Film-vice

Tento americký fantasy pohádkový příběh se odehrává v reáliích středověku, ale kdy byl ještě svět osídlen draky a nikdo se tomu nedivil. Hlavním hrdinou je čestný rytíř Bowen, jež je zrazen svým králem, a to určuje jeho další osud, coby potulného drakobijce.
 

Bowen byl věrným a oddaným rytířem a učitelem mladého prince Einona a věřil, že z něj vychová slušného a čestného muže, jiného, než je jeho otec. Když je král zabit, stává se Einon králem, ale sám je zraněn. Bowen se společně s jeho matkou postarají o to, aby byl vyléčen mocným drakem. Za svůj život však musí drakovi slíbit, že bude vládnout spravedlivě. Mladý král však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran.
Rytíř Bowen, v přesvědčení, že zlo v králově srdci může drak, se rozhodne všechny draky na světě vyvraždit. O mnoho let později se s ním setkáváme ve značně zchátrálem stavu, kdy si jako toulavý rytíř vydělavá na živobití zabíjením draků, kteří ohrožují vesnice.
A tu se na scéně objevuje Draco, druhá nejhlavnější postava příběhu. Po nelítostném a zdlouhávém vyčerpávajícím souboji se ti dva spřátelí, dohodnou se a dále putují spolu, jako společníci a inscenovanými souboji, kdy rytíř zdánlivě osvobozuje vesnici sužovanou drakem, vydělávají peníze. Díky drakovi Bowen pochopí, jak se věci s královou povahou mají a postaví se do čela povstání vzbouřených vesničanů, kteří se vydají dobýt hrad tyrana Einona.