Rodinný seriál z krásného vinařského prostředí - Bouřlivé víno, který potěší zejména romantické duše. Určitě vás zaujmou osudy dvou vinařských rodin, spojených dávným přátelstvím a rozdělených lží. Je to seriál, který nabízí řadu emocí, které...

Film-vice

1. série (2013)

Do Vinného přichází na návštěvu k rodičům mladý lékař Martin Rozner. Nešťastnou náhodou téměř srazí talentovanou vinařku Ninu Dolinskovou. Od prvního okamžiku je jasné, že si padli do oka. Začnou se scházet a jejich vztah se stále více prohlubuje. Tehdy však ještě netuší, co vše může bránit jejich lásce. Když se o setkáních Niny s Martinem dozví její otec Ivan, jakékoli vazby s Roznerovými jí rázně zatrhne. Zamilovaní se nenechají jen tak lehce odbýt a snaží se zjistit pravdu o nenávisti Ivana Dolinského k Martinově rodině. Ukazuje se, že důvod sahá do daleké minulosti, do období, kdy byly Nina a Martin malými dětmi. Stanislav Rozner, Martinův otec, měl údajně udat rodinu Dolinských, že chtějí natrvalo odejít do zahraničí. Ivana následně zatkli a jeho žena Marie pod tíhou okolností zemřela. Martin nevěří, že jeho otec by zradil svého kdysi nejlepšího přítele Ivana. Spolu s Ninou proto chtějí zjistit skutečnou pravdu. Dvojici však přichází do cesty další překážka. Martinova přítelkyně Karin.

Mnohem těžší chvíle v té době prožívá Ninina starší sestra Eva. Neúspěšně se snaží zbavit svého manžela Roba. Je to tyran a alkoholik, který celé rodině neustále ztrpčuje život. Eva časem najde útěchu v náručí Petra Roznera, Martinova bratra.

Ninin bratr Sláva zatím splétá plány s podnikem Dolinských, aby si udržel svou milenku Ingrid. S podnikem, přesněji s vinicemi Dolinských, mají své nekalé úmysly i jiní lidé. Do všeho je namočený Miro. Ten se celou dobu tváří jako Ivanův dlouholetý a nejlepší přítel. Ale Miro je jen loutka v rukou mocnějších - údajných podnikatelů, mafiánů Alexandra Tótha a Eugena Baxy. Právě Baxa chce vinice srovnat se zemí a realizovat na nich velký investorský projekt. Ingrid má Tóthovi a Baxovi pomoci dostat vinice do jejich vlastnictví. Na Ivana rozehraje velkou hru. Úplně si ho omotá kolem prstu. Získává si důvěru rodiny, pracuje ve vinařství jako krizová manažerka a s Ivanem se dá postupně dohromady. Když už je plán téměř dokončen, Ingrid si uvědomuje, že Ivana skutečně miluje. Navíc zjišťuje, že čeká jeho dítě. Tóth se však snaží vydírat Ingrid přes její mladší sestru, bývalou narkomanku Mirku. Do děje mezitím vstoupí francouzský vinař André, který se beznadějně zamiloval do Niny. Zdá se, že chce Dolinským pomoci. Láska Niny a Martina je jako na houpačce a André se proto snaží získat si její srdce. K vyřešení situace s podnikem nakonec dopomůže samotný Sláva. Nina je nucena vdát se za Andrého a Martin odchází jako lékař do Konga se svou starou známou a bývalou přítelkyní Alicí. V Africe téměř přijde o život a jakoby náhodou ho zachrání právě mobil, na který mu neustále volala Nina. Když se vrátí domů, s Ninou si postupně k sobě opět najdou cestu...

2. série (2013)

Mezitím se toho událo víc než dost, Ivan se oženil s Ingrid, která mu porodila nádherného syna Adámka. Evě se narodila Sabinka. Pravdu o tom, zda je její otec Peter nebo Robo, který Evu nechutně znásilnil, zatím vědí jen Eva s Petrem. Vedle radostných událostí se však stane i něco mnohem smutnějšího. Umírá Stanislav Rozner. Ještě před smrtí si stihli s Ivanem odpustit staré hříchy a znovu se z nich stali přátelé. Ivan už ví, že skutečným zrádcem byl Miro. Celou situaci nejhůře snáší Věra. Pro Martina je v této situaci oporou Nina. Jsou spolu velmi šťastní a stále častěji se skloňuje slovo svatba. V tom všem jim brání jen fakt, že Nina je stále oficiálně vdaná za Andrého, který se jí však nehodlá vzdát. Do Martina se zahledí nepříjemná lékařka Rita Kernová. Martin pracuje pod jejím vedením v nemocnici. Právě Rita je úzce spjata s Baxem. Je to její kmotr, ale jak se později ukáže, i milenec.

Do děje postupně vstupují nové postavy Gusto Mikuláš, Věřin otec, který se jí před lety vzdal a ona skončila v dětském domově. No a do života Dolinských přichází špičkový manažer Erik Halada. Kromě práce je jeho největším koníčkem lov žen. Tentokrát se mu do hledáčku dostala Ingrid. Ta zpočátku Erikova šarmu odolává, netrvá však dlouho a vášnivě se do něj zamiluje.

Dorota Petránská a sklepní Igor Oravec se vezmou. Po dlouhém snažení se Dorce podaří otěhotnět a na velké překvapení všech čeká dvojčata. Na svou životní lásku konečně natrefí i Mirka. Cestou do léčebny pro bývalé narkomany se setkává s lékárníkem Braňou. Jejich vztah je od samého počátku velmi komplikovaný. Jak Mirka později zjišťuje, byl právě Braňo ten, kterého před lety vážně zranila.

Mezitím Ritu v jejím bytě někdo napadne. Hlavním podezřelým je Martin. Skončí v poutech na policii. Ve skutečnosti Ritu udeřil Baxa. Před policií to nepřizná, ale Martinovo jméno se jí podaří očistit. Baxa, jeho nový poskok Reni Sobolák a Ninin bývalý manžel André si zatím brousí zuby na vinice Dolinských. Baxa je daruje jako kompenzaci Ritě. Je tu však ještě mrcha Ingrid a Erik, jehož vydírá Baxa. Konečně je Ingrid ta, která obírá Ivana prakticky o všechno. Erik to nehodlá nechat jen tak a rozhodne se Dolinským vrátit vše, co je jejich. Odjíždí do Francie, kde získává darovací dekret Andrého otce Gerarda. Ukazuje se, že Dolinští zdědili úspěšný podnik ve Francii a Andrého podíl vinic. André je zatčen.

Vztah Niny a Martina je po komplikacích s Ritou a Andrém opět v pořádku. Přestože je vážně napjatý žárlivostí. Mirka a Braňo se chtějí také vzít.

3. série (2014)

Nina a Martin konečně připravují svatbu. Stále je však mezi nimi napětí po předchozích událostech. Martin se v práci stále více sbližuje s Ritou. Krátce před svatbou se definitivně rozhodne právě pro ni. Do Niny se časem zamiloval Erik Halada. Netají se tím, že mu připomíná jeho jedinou opravdovou lásku Julii. Ani Nině není Erik lhostejný.

Do městečka přijíždí tajemný milionář z Norska Maxim Zachar. Na Slovensko se vrátil, aby pomstil smrt své matky, která umřela vinou Eugena Baxy. Zachar neunikne pozornosti zlatokopky Ingrid a jejím společníkům Mirovi, Karin a Renimu. Ingrid se na Maxe přilepí a snaží se ho dotlačit do svatby. Neváhá zajít tak daleko, že si vymyslí těhotenství.

Braňo má těsně před svatbou s Mirkou vážnou autonehodu. Hrozí, že zůstane ochrnutý. Na pomoc přichází specialista z Kanady - Michal Oláh. Braňo odchází po úspěšné operaci do léčebny a Mirka jde s ním.

Nina a Erik se dali dohromady. Před Ivanem to zpočátku tajili. Nina však otěhotní a Ivanovi nezbývá než ho přijmout do rodiny. Evě začne opět komplikovat život Robo. Petra obviní ze sexuálního zneužívání dcery Laury. Nakonec se vše vyjasní. Na scénu přichází krásná Šantal, které padne do oka ženatý Igor. Igorova láska k Dorce je však silnější.

Ivan se dozví, že Miro stojí za smrtí jeho první ženy Marie. Zachar nakonec zjistí, že má sestru Dorku a že Ingrid ho jen tahala za nos. Nekompromisně ji vyhodí ze svého zámečku. Baxa pod tlakem událostí umírá na infarkt. U Niny se začnou projevovat vážné zdravotní komplikace. Buď přežije ona nebo dítě. Nina upadá do bezvědomí a tým lékařů za asistence Rity a Martina se ji snaží vrátit mezi živé...

Přežije?

4. série (2014)

Nina přišla o dítě, ale důležité je, že přežila. Lékaři se však shodují na tom, že už zřejmě nebude moci mít další děti. Tento fakt snáší velmi těžce a velkou oporu najde v Martinovi. Ivan vyhrává ve volbách a stává se novým primátorem Vinného. André Simonet, který se vrací z vězní, pracuje pro nového nebezpečného muže, zvaného Pan Velký a Ivanovi nasadí do úřadu svého člověka, mladou asistentku Editu, jejímž úkolem je donášet Andrému důvěrné informace. Martina a Ninu to k sobě stále táhne. Stejně jako Martin i Nina stále myslí na šťastně prožité chvíle. Babička Roznerová říká Martinovi, že Rita není pro něho ta pravá, ale že ta pravá je Nina. Ale Martin si to nechce přiznat. Martin spěchal zachraňovat Ninu před Andrém v den jejich zásnub s Ritou. S Ninou se setkal u kamene, ale nedokázali udržet své city a začali se vášnivě líbat. Nina po polibku procitne a prohlásí, že to byla chyba, i když její srdce říká, že má být s Martinem. Sále se setkávají, nakonec přistihnou Ritu s Michalem Olahem. Na louce si opět připomínají staré dobré časy a zálibně se na sebe dívají. Babička Anna a dědeček Zoli ale už připravují plán jak je dát dohromady i kdyby se měly rozkrájet... Nakonec se jim to podaří, když si oba konečně uvědomí, že k sobě patří. Později se ukáže pravá identita Pána Velkého - je to Michal Oláh.