Před sto lety bylo lidstvo téměř vyhubeno titány. Ti jsou několik metrů vysocí, zdá se, že nemají žádnou inteligenci a žerou lidské bytosti. Malé procento lidstva co přežilo se přesunulo za tři velké hradby kde žili sto let v míru. Eren Jaeger,...

Film-vice

Sto let před začátkem příběhu bylo lidstvo téměř vyhubeno titány. Titáni měří kolem 3 až 15 metrů a nejsou inteligentní. Živý se lidmi i když nepotřebují potravu pro přežití. Zbylé lidstvo se přesunulo za tři hradby (Maria, Rose, Sina) kde žili sto let v míru. Armáda která má na starost boj s titány je rozdělena do tří sekcí. Průzkumná legie má na starost výpravy za hradby kdy se snaží zjistit původ titánů. Mají vysokou míru úmrtnosti. Další je Posádka hradeb která brání hradby a obyvatele. Třetí je Vojenská policie která střeží královskou rodinu a žije ve vnitrozemí.Vojáci používají prostorové manévrovací zařízení, které jim umožňuje se dostat do vzduchu a zabít titány. Jediný způsob jak je zabít je přeseknout jim část vzadu na krku.

Příběh se točí kolem dobrodružství Erena Jaegera, jeho adoptivní sestry Mikasy Ackerman a jejich přítele z dětství Armina Arlerta. Po té, co je hradba Maria která chrání město Shiganshina před titány prolomena, Eren sleduje jak je jeho matka zabita. Přísahá, že zabije všechny titány a přidá se společně s jeho přáteli k armádě.

O pět let později všichni tři absolvují a jsou umístěni do města Trost za hradbou Rose, kde titáni znovu zaútočí. V následující bitvě je Eren, když zachraňuje Armina spolknut titánem. Když se všechno zdá ztraceno, objeví se titán, co zabíjí vlastní druh. Titán se ukáže být Eren, který se v něj umí přeměnit. I když je viděn jako hrozba pro lidstvo, pomůže armádě zacelit trhlinu ve městě Trost. Následně je soudem přidělen průzkumné legii pod vedení kapitána Leviho.
Později při výpravě za hradby pro znovudobytí města Shiganshina je výprava napadena ženským tipem titána. Toho se jim povede chytit, ale později uprchne a zabije Leviho oddíl. To je donutí k ústupu. Armin zjistí, že titán je jedním z kadetů Annie Leonhart a vymyslí plán na její chycení ve městě Stohess. Ten ale selže a Annie se uzavře do krystalu.